Čenakai su kiauliena

Vienintelis žodis, kuris tinka apibūdinti šio patiekalo skonį, – skanumėlis!

Kadangi šiandien buvau turguje ir įsigijau labai gražius indelius čenakams, nusprendžiau tuojau pat juos ir išbandyti. Vienintelis žodis, kuris tinka apibūdinti šio patiekalo skonį, – skanumėlis!


Labai mėgstu čenakus, nes jie yra lengvo, bet kartu ir nepaprasto skonio. Be to, juos gana lengva pasigaminti.


2 porcijoms (1 l indeliai) reikės:

  • 4 didelių bulvių;
  • 2 didelių morkų;
  • pusė didelio svogūno;
  • 500 g kiaulienos;
  • 2 kubelių sultinio (naudojau vištienos su žolelėmis);
  • 4 lauro lapų;
  • 4 didelių šaukštų pomidoro padažo;
  • 2 didelių šaukštų grietinės;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.


Paruošimas:


  • Iš pradžių nuskutame bulves, jas supjaustome kubeliais ir iš karto dedame į indelius (turėtų gautis maždaug du sluoksniai). Įmetame sultinio kubelį.
  • Ant bulvių į indelius dedame supjaustytas morkas – tiek, kad užtengtų bulves. Įmetame du lauro lapus. Ant morkų sudedame supjaustytą svogūną, o ant svogūnų sudedame vidutiniais gabaliukais supjaustytą mėsą. Ant mėsos uždedame po du šaukštus pomidorų padažo ir vieną šaukštą grietinės.


Asmeninio albumo nuotr.


  • Į indelius įpilame virinto vandens – tiek, kad apsemtų mėsą. Viską pašauname į orkaitę maždaug valandai. Kai vandenukas indeliuose užvirs, išmaišykite pomidorų padažą ir grietinę. Palaikykite orkaitėje pusvalandį – kol suminkštės daržovės ir išvirs mėsa. Jeigu bus per mažai prieskonių, įberkite druskos ir pipirų.


Asmeninio albumo nuotr.



Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis