Marinuotos cukinijos – saldžiarūgščio skonio

Marinatas saldžiarūgštis. Juo marinuoju visas daržoves nekeisdama proporcijų, nes atradau sau idealias. Tikiuosi, kad patiks ir Jums!

Reikės:


cukinijų

česnako

pipirų žirnelių

krapų

kalendros grūdelių

raudonosios paprikos (nebūtina)

lauro lapelių


Marinatui:


600 ml. vandens

1,5 v.š. druskos

180 gr. cukraus

150 ml. actо 9 %


Gaminame


  • Cukinijas supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame cukinijas.


  • Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant cukinijų. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant cukinijų ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis