Cukinijų blynai su šonine

Iš cukinijų vieni gamina kugelį, kiti gardžiuojasi riekelėmis su česnaku ir sūriu arba štai šiais tobulo skonio blynais.

Sočiai pamaitinti du suaugusius valgytojus galima iš:

1 vidutinės cukinijos (apie 1 kg)

2 kiaušinių

2 v. š. kvietinių miltų (tinka ir viso grūdo, ir aukščiausios rūšies)

1 v. š. bulvių krakmolo

0,5 a. š. druskos

1 skiltelės česnako

200 g itin plonai pjaustytos šoninės (gali būti ir šalto rūkymo)

Cukiniją nulupu, pjaunu perpus, šaukštu iškabliuoju sėklas ir naudingąją dalį sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju tiesiai į koštuvą virš kriauklės, į tarkius suberiu druską, gerai išmaišau ir palieku pusvalandžiui. Per tiek laiko cukinijos išleis sultis.

Į gilų indą įmušu kiaušinius, plaku šluotele ar šakute, kol masė tampa balta. Česnako skiltelę smulkiai sukapoju ir suberiu į kiaušinių plakinį. Ten pat sukrečiu tarkius iš koštuvo, išmaišau, ir po truputį, nenustojant maišyti, suberiu miltus ir krakmolą.

Į gerai įkaitintą keptuvę dedu trečdalį šoninės juostų, joms apskrudus, išimu ir dedu į atskirą lėkštę. Likusiuose riebaluose kepu blynus, ne itin plonus, kiekvienai pusei skaičiuojant apie 2-3 minutes. Taip kartoju, kol baigiasi šoninė ir tešla. Bet jei liktų tešlos, o šoninės nebebūtų, paskutinius blynus galima kepti ir karštame aliejuje.

Tiekiu porcijomis, sudedant dalį blynų, papuošiant keptomis šoninės juostomis. Mėgstantiems gerą gyvenimą, dar ir šaukštą riebios grietinės pasiūlau.


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis