Drėgnas pyragas su slyvomis

Šiame recepte nėra kepimo miltelių. Nepamanykite, kad pamiršome įrašyti. Jų nereikia. Pyragas gaunasi drėgnas, minkštas. Tik neperkepkite! Kai tik tešla nebekimba prie medinio iešmelio – traukite iš orkaitės lauk.

Reikės:


150 g sviesto,

300 g maskarponės,

3 kiaušinių,

6-7 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos,

1,5 stiklinės miltų,

2 šaukštų aguonų,

saujelės slyvų (tinka ir didelės).


Kaip gaminti


* Nuplautas slyvas perpjaukite per pusę, išimti kauliukus.


* Kiaušinių baltymus išplakite su šaukštu cukraus ir druska. Trynius išplakite su šaukštu cukraus.


* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su likusiu cukrumi. Įmaišykite į sviestą maskarponę, paskui – išplaktus trynius.


* Į tešlą įberkite miltus bei aguonas ir išmaišykite.


* Įmaišykite į tešlą baltymus.


* Tešlą nestorai išpilkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Slyvų puseles sudėkite ant tešlos. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis