Kartais nusipirktų pomidorų skonis nuvilia – kieti, be aromato ir tarsi visai be skonio. Tokius geriausia įdaryti ir patiems pagardinti.
Reikės:
5 nedidelių pomidorų,
6 šaukštų rikotos,
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
2 šaukštų pesto padažo,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų smulkintų šviežių bazilikų lapelių,
1 šaukšto susmulkintų petražolių,
5 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
druskos, pipirų,
80 g sviesto,
1 šaukšto aliejaus.
Kaip gaminti
* Nuplautus pomidorus perpjaukite per pusę ir šaukštu išskobkite.
* Rikotą sumaišykite su kietuoju sūriu, pesto padažu, susmulkintais česnakais ir baziliku. Šio mišinio pridėti į pomidorų puseles.
* Elektrinėje trintuvėje sutrinkite šaltą sviestą, maltus džiūvėsėlius ir petražoles. Gautus trupinius užberkite ant pripildytų pomidorų puselių.
* Pomidorų puseles sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, pomidorų šonus patepkite aliejumi, kad nesutrūkinėtų.
* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, tada įjunkite grotelių režimą ir kepkite dar apie 3-5 minutes – kol ims skrusti džiūvėsėliai.