Retas parduotuvėje perka karosą. Užtat dažnas žvejas jį parneša namo iš žūklės. Kaip paruošti? Pavyzdžiui, su kininiais lapiniais kopūstais pak choi. Skanu! Kopūstą galima pakepti atskirai keptuvėje.
Reikės:
Apie 0,4 kg karoso (tinka ir karpis, lynas),
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės,
2, 3 kininių kopūstų (arba pluošto jų lapų),
1 vidutinio dydžio morkos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
valgomojo šaukšto maltų džiūvėsėlių,
1, 2 šakelių čiobrelių,
20 g sviesto,
valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
aliejaus kepti,
druskos.
Kaip gaminti
* Žaliąją citriną labai švariai nuplaukite, plonai nutarkuokite žievelę. Išskrostą žuvį nuplaukite, nusausinkite, apliekite citrinos sultimis, žieveles suberkite į vidų. 1–2 val. palaikykite šaldytuve.
* Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite ir apkepkite su įkaitintu aliejumi ant smarkios ugnies. Sukrėskite į lėkštę.
* Pamarinuotą žuvį apvoliokite džiūvėsėliais, sumaišytais su druska, maltais juodaisiais pipirais, ir kepkite su įkaitintu aliejumi, iki šiek tiek apskrus susidariusi džiūvėsėlių plutelė.
* Kininius kopūstus suvilgykite alyvuogių aliejumi. Vieną du padėkite ant kepimo popieriaus – per vidurį, ant viršaus – apkeptą žuvį. Į jos vidų sudėkite morkas (truputį palikite užberti ant žuvies) ir čiobrelių šakeles. Šalia – likusį kininį kopūstą. Viską pabarstykite druska. Popierių užlankstykite.
* Kepkite 200-220 °C orkaitėje apie 25-30 min.
Šokoladinis pyragas
Reikės:
200 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
75 g sviesto,
½ stiklinės rudojo cukraus,
stiklinės miltų,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų neriebios grietinėlės,
5 šaukštų migdolų plokštelių,
2-3 šaukštų saldžiarūgštės slyvų uogienės.
Kaip gaminti
* Šokoladą ir sviestą sudėkite ištirpti į dubenėlį, o šį pamerkite į karštą vandenį.
* Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi.
* Į kiaušinius įmaišykite nebe karštą šokolado ir sviesto masę.
* Į tešlą įsijokite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite grietinėlę bei migdolų plokšteles.
* Tešlą supilkite į sviestu plonai išteptą kepimo formą.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.
* Ragaukite pyragą su slyvų uogiene.
Daugiau receptų: