Savaitgalio meniu: žuvis ir šokoladinis pyragas

Retas parduotuvėje perka karosą. Užtat dažnas žvejas jį parneša namo iš žūklės. Kaip paruošti? Pavyzdžiui, su kininiais lapiniais kopūstais pak choi. Skanu! Kopūstą galima pakepti atskirai keptuvėje.   

 

Reikės:

Apie 0,4 kg karoso (tinka ir karpis, lynas),

1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės,

2, 3 kininių kopūstų (arba pluošto jų lapų),

1 vidutinio dydžio morkos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

valgomojo šaukšto maltų džiūvėsėlių,

1, 2 šakelių čiobrelių,

20 g sviesto,

valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,

aliejaus kepti,

druskos.

Kaip gaminti

* Žaliąją citriną labai švariai nuplaukite, plonai nutarkuokite žievelę. Išskrostą žuvį nuplaukite, nusausinkite, apliekite citrinos sultimis, žieveles suberkite į vidų. 1–2 val. palaikykite šaldytuve.

* Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite ir apkepkite su įkaitintu aliejumi ant smarkios ugnies. Sukrėskite į lėkštę.

* Pamarinuotą žuvį apvoliokite džiūvėsėliais, sumaišytais su druska, maltais juodaisiais pipirais, ir kepkite su įkaitintu aliejumi, iki šiek tiek apskrus susidariusi džiūvėsėlių plutelė.

* Kininius kopūstus suvilgykite alyvuogių aliejumi. Vieną du padėkite ant kepimo popieriaus – per vidurį, ant viršaus – apkeptą žuvį. Į jos vidų sudėkite morkas (truputį palikite užberti ant žuvies) ir čiobrelių šakeles. Šalia – likusį kininį kopūstą. Viską pabarstykite druska. Popierių užlankstykite.

* Kepkite 200-220 °C orkaitėje apie 25-30 min.

Šokoladinis pyragas

Reikės:

200 g juodojo šokolado,

4 kiaušinių,

75 g sviesto,

½ stiklinės rudojo cukraus,

stiklinės miltų,

žiupsnelio druskos,

šaukštelio kepimo miltelių,

2 šaukštų neriebios grietinėlės,

5 šaukštų migdolų plokštelių,

2-3 šaukštų saldžiarūgštės slyvų uogienės.

Šokoladinis pyragas su slyvų uogiene

 

Kaip gaminti

* Šokoladą ir sviestą sudėkite ištirpti į dubenėlį, o šį pamerkite į karštą vandenį. 

* Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi.

* Į kiaušinius įmaišykite nebe karštą šokolado ir sviesto masę.

* Į tešlą įsijokite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite grietinėlę bei migdolų plokšteles.

* Tešlą supilkite į sviestu plonai išteptą kepimo formą.

* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.

* Ragaukite pyragą su slyvų uogiene.

Daugiau receptų:

Savaitgalio meniu: plekšnė su pomidorais ir desertas

Savaitgalio meniu: konservuoti agurkai ir aštrūs sparneliai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis