Šioms salotoms tinka tiek žalios, tiek truputį kepintos kriaušės. Žalios – kai labai skubate, o kitas variantas – kai norisi kažko tokio... neragauto.
Reikės:
2 kriaušių,
šaukšto skysto medaus,
šaukšto sviesto,
saujelės salotų lapų, gražgarsčių,
šaukšto mėlynųjų pelėsių sūrio,
saujelės graikinių riešutų.
Kaip gaminti
* Žalumynus nuplaukite ir palikite apdžiūti.
* Kriaušes nuplaukite, nulupkite, padalinkite į keturias dalis, išimkite sėklytes.
* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite medų. Sudėkite į keptuvę kriaušes. Vartydami pakaitinkite 2-3 minutes ir išgriebkite į lėkštę ant žalumynų.
* Užtrupinkite mėlynųjų pelėsių sūrio, užberkite riešutus ir užpilkite iš keptuvės likusį skystį.
Daugiau salotų receptų: