Kriaušių, sūrio ir riešutų salotos

Šioms salotoms tinka tiek žalios, tiek truputį kepintos kriaušės. Žalios – kai labai skubate, o kitas variantas – kai norisi kažko tokio... neragauto.

Reikės:

2 kriaušių,

šaukšto skysto medaus,

šaukšto sviesto,

saujelės salotų lapų, gražgarsčių,

šaukšto mėlynųjų pelėsių sūrio,

saujelės graikinių riešutų.

Kaip gaminti

* Žalumynus nuplaukite ir palikite apdžiūti.

* Kriaušes nuplaukite, nulupkite, padalinkite į keturias dalis, išimkite sėklytes.

* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite medų. Sudėkite į keptuvę kriaušes. Vartydami pakaitinkite 2-3 minutes ir išgriebkite į lėkštę ant žalumynų.

* Užtrupinkite mėlynųjų pelėsių sūrio, užberkite riešutus ir užpilkite iš keptuvės likusį skystį.

Daugiau salotų receptų:

Silkės ir daržovių salotos

Raudonųjų kopūstų, svogūnų ir morkų salotos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis