Keptų baklažanų ir avinžirnių užkandis

Avinžirnių verta nors kartą paragauti, kad įsitikintumėte – jie turi riešutų skonio. Salotos su jais – labai gardžios.

 

6 porcijoms reikės:

3 griežinėliais supjaustytų baklažanų,

8 griežinėliais supjaustytų mažų cukinijų,

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.

Užpilui reikės:

125 ml graikiško jogurto,

saujelės mėtų,

2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių,

1 arbatinio šaukštelio maltų kuminų.

Salotoms reikės:

1 griežinėliais supjaustyto raudonojo svogūno,

400 g skardinės konservuotų avinžirnių (nusunktų),

saujelės bazilikų lapelių,

saujelės mėtų lapelių,

80 ml alyvuogių aliejaus,

1 citrinos žievelės (smulkiai sutarkuotos),

žiupsnelio maltų pankolių sėklų,

200 g fetos (sutrupintos).

Kaip gaminti

* Baklažanų ir cukinijų griežinėlius patepkite aliejumi. Pakepkite ant žarijų, iki suminkštės (maždaug po 3 min. kiekvieną pusę).

* Sumaišykite visus užpilo komponentus. Juo užpilkite išmaišytus ir į lėkštę sudėtus salotų komponentus (išskyrus fetą).

* Ant viršaus sudėkite keptas daržoves ir tada fetą.

Daugiau receptų:

Jautiena su krienais, žalumynais ir paprikomis

Aromatingi kepti moliuskai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis