Paruošti mėsą iš vakaro – labai geras būdas sutrumpinti kitos dienos maisto ruošą. Be to, ilgiau pamarinuota mėsa – kvapnesnė, skanesnė.
Reikės:
apie 1,5 kg vištienos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 kg moliūgo minkštimo be sėklų ir žievės,
stiklinės žaliųjų alyvuogių,
druskos, pipirų.
Paukštienai įtrinti reikės:
šaukšto pankolio sėklų,
šaukšto šviežių čiobrelių lapelių,
2 arbatinių šaukštelių sumaltų kuminų sėklų,
šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
* Pankolio sėklas pakaitinkite keptuvėje, kol ims skleisti kvapą ir šiek tiek paruduos. Tada sutrinkite jas.
* Dubenėlyje sumaišykite pankolio sėklas, druską, pipirus, čiobrelių lapelius ir kuminus. Užberkite jų ant paukštienos ir įtrinkite. Sudėkite mėsos gabaliukus į indą, kuriame jie keps, uždenkite jį ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriau – per naktį.
* Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paukštieną pašlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir pašaukite kepti.
* Moliūgą supjaustykite didesniais kubeliais, suberkite į dubenėlį. Užberkite pipirų, druskos, užpilkite likusį aliejų, išmaišykite ir sudėkite į indą prie paukštienos.
* Kepkite apie 40 min. palaistydami skysčiu iš kepimo indo. Jeigu jo per mažai, užpilkite šiek tiek aliejaus.
* Alyvuoges sudėkite į kepimo indą prie moliūgo gabaliukų ir kepkite dar apie 25 minutes.
* Iškepusius mėsos gabaliukus sudėkite į lėkštę. Alyvuoges ir moliūgo gabaliukus išmaišykite kepimo indo skystyje ir sudėkite prie paukštienos.
Daugiau mėsos patiekalų receptų: