Aromatinga vištiena su moliūgu ir alyvuogėmis

Paruošti mėsą iš vakaro – labai geras būdas sutrumpinti kitos dienos maisto ruošą.  Be to, ilgiau pamarinuota mėsa – kvapnesnė, skanesnė.


Reikės:

apie 1,5 kg vištienos,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

0,5 kg moliūgo minkštimo be sėklų ir žievės,

stiklinės žaliųjų alyvuogių,

druskos, pipirų.

Paukštienai įtrinti reikės:

šaukšto pankolio sėklų,

šaukšto šviežių čiobrelių lapelių,

2 arbatinių šaukštelių sumaltų kuminų sėklų,

šaukštelio druskos,

¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

* Pankolio sėklas pakaitinkite keptuvėje, kol ims skleisti kvapą ir šiek tiek paruduos. Tada sutrinkite jas.

* Dubenėlyje sumaišykite pankolio sėklas, druską, pipirus, čiobrelių lapelius ir kuminus. Užberkite jų ant paukštienos ir įtrinkite. Sudėkite mėsos gabaliukus į indą, kuriame jie keps, uždenkite jį ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriau – per naktį.

* Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paukštieną pašlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir pašaukite kepti.

* Moliūgą supjaustykite didesniais kubeliais, suberkite į dubenėlį. Užberkite pipirų, druskos, užpilkite likusį aliejų, išmaišykite ir sudėkite į indą prie paukštienos.

* Kepkite apie 40 min. palaistydami skysčiu iš kepimo indo. Jeigu jo per mažai, užpilkite šiek tiek aliejaus.

* Alyvuoges sudėkite į kepimo indą prie moliūgo gabaliukų ir kepkite dar apie 25 minutes.

* Iškepusius mėsos gabaliukus sudėkite į lėkštę. Alyvuoges ir moliūgo gabaliukus išmaišykite kepimo indo skystyje ir sudėkite prie paukštienos.

Daugiau mėsos patiekalų receptų:

Jautiena su krienais, žalumynais ir paprikomis

Ypatingas kepsnys su daržovėmis 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis