Spagečiai su voveraitėmis ir grietinėlės padažu

Jeigu turgelyje ar parduotuvėje dar aptiksite voveraičių, pabandykite jas paruošti su spagečiais.

 

Reikės:

250 g spagečių,

apie 300 g voveraičių,
100-120 g sviesto,
žiupsnelio druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų.

svogūno ropelės,
stiklinės grietinėlės.

Kaip gaminti

* Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.  

* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.

* Voveraites nuplaukite, jei reikia, susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą. Užberkite druskos ir pamaišant kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 10 min.

* Suberkite prie voveraičių svogūnus ir kepkite dar apie 10-15 min. Baigiant kepti užberkite pipirus.

* Supilkite ant voveraičių ir svogūnų grietinėlę, pamaišykite.

* Spagečius padalinkite į lėkštes, užpilkite ant jų voveraites su padažu.

Greitesnis būdasparuošti patiekalą – voveraites pavirti pasūdytame vandenyje 15-20 min., išgriebti ant išvirtų spagečių ir užberti šiek tiek kietojo sūrio, petražolių.

Daugiau patiekalų be mėsos receptų:

Savaitgalio meniu: žuvis ir šokoladinis pyragas

Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis