Jeigu turgelyje ar parduotuvėje dar aptiksite voveraičių, pabandykite jas paruošti su spagečiais.
Reikės:
250 g spagečių,
apie 300 g voveraičių,
100-120 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
svogūno ropelės,
stiklinės grietinėlės.
Kaip gaminti
* Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.
* Voveraites nuplaukite, jei reikia, susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą. Užberkite druskos ir pamaišant kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 10 min.
* Suberkite prie voveraičių svogūnus ir kepkite dar apie 10-15 min. Baigiant kepti užberkite pipirus.
* Supilkite ant voveraičių ir svogūnų grietinėlę, pamaišykite.
* Spagečius padalinkite į lėkštes, užpilkite ant jų voveraites su padažu.
Greitesnis būdasparuošti patiekalą – voveraites pavirti pasūdytame vandenyje 15-20 min., išgriebti ant išvirtų spagečių ir užberti šiek tiek kietojo sūrio, petražolių.
Daugiau patiekalų be mėsos receptų: