Yra ne vienas būdas kepti burokėlius. Jeigu privengiate riebalų, šitaip orkaitėje iškepti aromatingi burokėliai gali paįvairinti jūsų valgiaraštį.
Paruošite 4-6 porcijas.
Ruošite 10 min.
Kepsite 1 val.
Reikės:
80 ml apelsinų sulčių,
2 valgomųjų šaukštų balzaminio acto,
2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
6 vidutinio dydžio nuplautų ir nudžiovintų burokėlių,
2-3 šviežių rozmarinų šakelių.
Kaip gaminti
* Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
* Inde sumaišykite sultis, actą, cukrų, aliejų ir truputį druskos, supilkite į kepimo indą.
* Burokėlius sudėkite į kepimo indą, uždenkite jį folija. Kepkite orkaitėje apie valandą, kol burokėliai bus minkšti.
* Perpjaukite per pusę burokėlius ir patiekite aplietus skysčiu iš kepimo indo.
Naudingas patarimas
Jeigu skysčio susidarė daugiau, galite jį panaudoti daržovių salotoms kaip užpilą.
Daugiau patiekalų be mėsos receptų:
Makaronai su naminiu pomidorų padažu
Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais