Aromatingi kepti burokėliai

Yra ne vienas būdas kepti burokėlius. Jeigu privengiate riebalų, šitaip orkaitėje iškepti aromatingi burokėliai gali paįvairinti jūsų valgiaraštį.

Paruošite 4-6 porcijas.

Ruošite 10 min.

Kepsite 1 val.

Reikės:

80 ml apelsinų sulčių,

2 valgomųjų šaukštų balzaminio acto,

2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,

6 vidutinio dydžio nuplautų  ir nudžiovintų burokėlių,

2-3 šviežių rozmarinų šakelių.

Kaip gaminti

* Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.

* Inde sumaišykite sultis, actą, cukrų, aliejų ir truputį druskos, supilkite į kepimo indą.

* Burokėlius sudėkite į kepimo indą, uždenkite jį folija. Kepkite orkaitėje apie valandą, kol burokėliai bus minkšti.  

* Perpjaukite per pusę burokėlius ir patiekite aplietus skysčiu iš kepimo indo.

Naudingas patarimas

Jeigu skysčio susidarė daugiau, galite jį panaudoti daržovių salotoms kaip užpilą.

Daugiau patiekalų be mėsos receptų:

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis