Burokėliai skanu ir kaip užkandis su itališka duona arba skrudinta paprasta duona. Vienas kitas neįprastas komponentas jiems suteikia įdomaus skonio.
Paruošite 4-6 porcijas.
Ruošite 10 min.
Gaminsite 40 min.
Reikės:
3 nuplautų, nuskustų ir kubeliais susmulkintų burokėlių,
12 riekelių ciabattos,
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
40 g gražgarsčių lapelių,
2 svogūnų laiškai, susmulkinti,
50 g sutrupintos fetos,
Užpilui:
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto,
½ arbatinio šaukštelio cukraus,
1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių,
½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio (arba arbatinio šaukštelio šviežio).
Kaip gaminti
* Indelyje sumaišykite ir suplakite visus užpilo komponentus.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
* Burokėlius suberkite į keptuve, užpilkite pusę paruošto užpilo, užberkite truputį druskos ir kepkite pamaišant apie 30-40 min., kol suminkštės. Palikite atvėsti.
* Ciabattos riekeles patepkite aliejumi, kepkite ant grotelių maždaug po 1 min. kiekvieną pusę, kol truputį apskrus. Palikite atvėsti.
* Iškeptus burokėlius išmaišykite dubenyje su svogūnų laiškais ir gražgarstėmis. Sudėkite ant ciabattos riekelių, užberkite fetos.
Daugiau patiekalų be mėsos receptų:
Makaronai su naminiu pomidorų padažu
Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais