Lietinių ir lašišos užkandžiai

Patiekalui ruošti kepkite lietinius arba įdarą vyniokite į lavašą. Išbandykite abu būdus. Su lavašu – greitesnis.

Lietiniams reikės:
2 kiaušinių,
300 ml nenugriebto pieno,
100 g miltų,
žiupsnelio druskos,
aliejaus - 1 valgomojo šaukšto į tešlą bei dar šiek tiek kepimui,

Įdarui reikės:
200 ml rikotos,
150 g rūkytos arba sūdytos lašišos,
2-3 agurkų,
pluoštelio salotų lapų,
raudonos saldžiosios paprikos,
šviežiai maltų pipirų.

Kaip gaminti
* Išplakite kiaušinius su druska. Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite. Suberkite miltus ir vėl išplakite.
* Po samtį miltų pilkite į keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus. Lietinius apkepkite iš abiejų pusių.
* Ant kiekvieno lietinio užtepkite po šaukštą rikotos, užklokite po keletą nuplautų ir nudžiovintų salotų lapų, uždėkite po juostelę lašišos, paprikos, agurko, užberkite pipirų ir suvyniokite.
* Suvyniotus lietinius supjaustykite gabaliukais. Jeigu patiekalas skirtas vakarėlio vaišėms, gabalėlius galima sutvirtinti mediniais iešmeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis