Reikės:
200 g varškės,
300 g moliūgo be sėklų ir žievės,
5-6 šaukštų miltų,
3 kiaušinių,
šaukšto cukraus
žiupsnio druskos,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Moliūgą sutarkuokite ir apkepkite įkaitintame aliejuje ant smarkios ugnies. Kepkite pamaišydami apie 10-15 min.
* Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska, įmaišykite į varškę. Išmaišykite.
* Į varškės masę suberkite apkeptą moliūgą, miltus ir kepimo miltelius. Turi gautis tiršta tešla. Jeigu per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų.
* Kepkite blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Kitas būdas kepti šiuos blynus: moliūgą sutarkuokite labai smulkiai ir neapkeptą sukratykite tiesiai į tešlą. Tik tada reikės įberti kiek daugiau miltų.