Karpis su grietinėlės ir ikrų padažu

Vienas iš būdų panaikinti švelnų dumblo kvapą, kuris būdingas karpiui, – pabarstyti jį muskato riešutu ir naudoti citrinų sultis. Jomis bei alyvuogių aliejumi įtrintą karpį arba jo gabaliukus galima pamarinuoti iš vakaro ir padėti į šaldytuvą.

Reikės:
1,2-1,5 kg išskrosto karpio,
2 citrinų,
½ arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto,
200 ml neriebios grietinėlės,
šaukšto sviesto,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
druskos,
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žalumynų salotoms.

Kaip gaminti
* Nuplautą karpį supjaustykite gabaliukais, įtrinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pabarstykite muskatu, druska, įvyniokite į foliją ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite apie 25 min. Ištraukite iš orkaitės.
* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite druskos, supilkite grietinėlę ir skystį iš folijos, kur kepė žuvis. Viryklę išjunkite. Įmaišykite įkrus į padažą. Užpilkite juo iškeptus karpio gabaliukus.
* Patiekite su žalumynais, citrinos gabalėliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis