Aromatingi ryžiai su daržovėmis ir pievagrybiais

Kvapnūs, intensyvaus skonio, lengvai paruošiami, be mėsos. Skoniui ir aromatui sukurti galima įberti atskirus prieskonius arba naudoti jau sumaltų prieskonių mišinius.

Reikės:
6-8 vidutinio dydžio pievagrybių,
300 g ryžių,
1 l sultinio (daržovių nuoviro),
1 saldžiosios paprikos,
1 mažos aitriosios paprikos,
1 jaunos cukinijos,
3-4 vyšninių pomidorų,
2 cinamono lazdelių.
4-5 gvazdikėlių,
žvaigždinio anyžiaus,
4-5 grudelių kardamono,
šakelės kalendros,
druskos,
50 g sviesto,
šaukšto aliejaus,
žiupsnio ciberžolės.

Kaip gaminti
* Cukiniją ir saldžiąją papriką nuplaukite, supjaustykite gabaliukais (iš paprikos išimkite sėklas) ir suberkite į įkaitintą sviestą, ant smarkios ugnies 5 min. pamaišydami kepinkite.
* Pievagrybius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais arba smulkiau ir pabarstytus druska apkepkite nuo daržovių kepimo likusiame svieste. Išgriebkite pievagrybius į lėkštę.
* Į keptuvę su likusiu nuo pievagrybių sviestu įpilkite aliejų, suberkite kardamoną, gvazdikėlius, įdėkite cinamono lazdeles, žvaigždinį anyžių. 2-3 min. pamaišydami pakaitinkite ant nesmarkios ugnies. Suberkite ryžius. Pamaišydami pakepinkite apie 3-5 min. ir užpilkite sultiniu. Maišydami kaitinkite, iki skystis išgaruos. Įmaišykite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, druskos.
* Į keptuvę prie ryžių sugrąžinkite apkeptus pievagrybius ir daržoves bei supjaustytus pomidorus. Užberkite ciberžolės, išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
* Ryžius patiekite pabarstytus kalendros lapeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis