Jeigu tai bus pyragas – ieškokite didelės širdies formos skardos. Sausainiams arba pyragaičiams iš biskvito išspausti pravers skardinės formelės. Jų būna įvairiausių dydžių.

Taigi, pradedam!
Vaniliniai blynai
Reikės:
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
šaukšto cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
stiklinės kefyro,
2 stiklinių kvietinių miltų,
aliejaus kepimui.
* Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Trynį ištrinkite iki balkšvumo su cukrumi, baltymus išplakite su druska iki putų.
* Į dubenėlį prie ištrinto trynio supilkite kefyrą, išmaišykite, suberkite miltus, dar sykį išmaišykite. (Tai galima daryti elektriniu plaktuvu.)
* Į tešlą įmaišykite baltymus.
* Įkaitintame aliejuje kepkite blynus – kiekvieną pusę po 2-3 minutes.
* Patiekite su uogiene arba jogurtine grietine ir uogiene.
Minkštas medaus pyragas
Reikės:
4 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus,
250 g kvietinių miltų,
300 g skysto medaus,
80 g migdolų,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
1 arbatinio šaukštelio cinamono,
trupučio druskos.
* Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi iki balkšvumo.
* Medų, vanilinį cukrų įmaišykite į trynius.
* Baltymus su druska išplakite iki standžių putų.
* Migdolus sugrūskite arba sumalkite, suberkite juos, cinamoną bei miltus ir kepimo miltelius į trynių masę.
* Pabaigoje į tešlą įmaišykite baltymus.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. arba kol iš tešlos ištrauktas medinis iešmelis nebus apkibęs tešla.