Kremu įdaryti plikyti sausainiai

Jeigu mėgstate gaivų, liesesnį įdarą, rinkitės grietinėlės ir rikotos kremą plikytiems sausainėliams. O jeigu riebesnį – ruoškite sviestinį kremą.

Tešlai reikės:
3 kiaušinių,
85 g sviesto,
220 ml vandens,
100 g miltų,
žiupsnio druskos,
150 g juodojo šokolado sausainiams aplieti.

Grietinėlės įdarui reikės:
150 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.),
150 g rikotos,
2-3 šaukštų miltelinio cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Sviestiniam įdarui reikės:
150 g sviesto,
150 g miltelinio cukraus,
1 šaukšto brendžio,
1 šaukšto citrinos sulčių.

Kaip gaminti
* Puode ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį ir užvirinkite.
* Miltus su druska išsijokite (kad kepinukai būtų puresni) ir suberkite į puodą su verdančiu vandeniu ir sviestu. Mediniu šaukštu skubiai maišykite tešlą, iki ji taps vientisa ir ims kibti prie puodo dugno. Išimkite tešlą iš puodo į lėkštę ir palikite atvėsti.
* Išplakite grietinėlę su milteliniu bei vaniliniu cukrumi ir įmaišykite ją į rikotą.
* Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo su milteliniu cukrumi, brendžiu bei citrinos sultimis.
* Į skardą įklokite kepimo popieriaus, plonai patepkite jį sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių.
* Tešlą grąžinkite į puodą ir po truputį į ją dalimis įmaišykite gerai išplaktus kiaušinius. Turėtų gautis vientisa, tiršta tešla.
* Arbatiniu šaukšteliu kabinkite tešlą ir dėkite ant kepimo popieriaus skardoje. Tarp tešlos kauburėlių palikite tarpelius, kepdama tešla pūsis. Kepkite apie 25 min.
* Iškeptų sausainėlių dugne padarykite skylutes (pavyzdžiui, kokteilių šiaudeliu) ir skylute į viršų palikite iki galo atvėsti bei apdžiūti.
* Konditeriniu švirkštu pripildykite sausainėlius pasirinktu kremu. Viršų apliekite šokoladu, ištirpintu dubenėlyje virš karšto vandens garų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis