Cukinijų ir bulvių sriuba

Skani daržovių sriuba, kurią skanu valgyti su paskrudinta duona. O jeigu norisi kažko stipriau – ant duonos uždėkite gabalėlį kumpio.

Reikės:
1 kg jaunų cukinijų,
0,5 kg bulvių,
pluoštelių svogūnų laiškų,
100 g čederio sūrio,
žiupsnio malto muskato riešuto,
druskos,
grūstų juodųjų pipirų,
1 l paukštienos arba daržovių nuoviro,
šaukšto sviesto,
2-3 šaukštų grietinėlės.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
* Cukinijas nuplaukite ir smulkiai sukapokite. Keletą gabaliuką apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste – juos užbersite, kai sriuba bus įpilta į lėkštes.
* Puode užvirinkite sultinį, sumekite bulves, uždenkite ir 5 min. kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada sumeksite cukinijas, virkite dar 5 min. Galiausiai suberkite sukapotus svogūnų laiškus (galima truputį palikti sriubai papuošti). Pamaišykite ir virkite dar 5 min.
* Nukelkite sriubą nuo viryklės, kiek pravėsinkite, sutrinkite iki norimo tirštumo, dar pakaitinkite, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu, įmaišykite sūrį.
* Sriubą supilkite į lėkštes, užberkite pakepintus cukinijų gabaliukus, grūstų pipirų, užpilkite grietinėlės. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis