Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).

Reikės:
sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.

Shutterstock nuotr.
Kaip gaminti
* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.
* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.
* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).
* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.
* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!
* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.
Shutterstock nuotr.
* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.
* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.
Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis