Reikės:
250 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
5 kiaušinių,
120 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus (gali būti miltelinis),
80 ml pieno,
skardinės sutirštinto pieno (200 ml),
skardinės saldaus kondensuoto pieno (200 ml),
60 ml grietinėlės (35 proc.).
Papuopšimui:
200 ml plakamosios grietinėlės,
2 šaukštų cukraus.
Kaip gaminti
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
* Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių.
* Trynius išplakite su ¾ cukraus, iki taps balkšvi ir standūs lyg putos. Tada įmaišykite į juos pieną ir vanilinį cukrų. Šią masę įmaišykite į miltus.
* Baltymus plakite iki standžių putų, tada suberkite likusį cukrų ir dar plakite, iki cukrus ištirps.
* Įmaišykite baltymus į miltų ir trynių masę. Supilkite tešlą į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškeptą palikite atvėsti. Tada atsargiai jį subadykite šakute ar mediniu iešmeliu.
* Sumaišykite sutirštintą pieną, kondensuotą pieną ir grietinėlę ir tolygiai sulaistykite pyrago paviršių, ypač jo kraštus. Palikite valandai pyragą sugerti skysčio.
* Papuošimas nebūtinas, bet jeigu nuspręsite, kad jo reikia, išplakite grietinėlę su cukrumi ir konditeriniu švirkštu suformuokite bokštelius arba paprasčiausiai šaukštu šią masę gražiai užtepkite ant pyrago viršaus.