Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.

4 porcijos

Tešlai reikės:

50 g kukurūzų miltų
75 g kvietinių miltų
250 ml gazuoto vandens
250 ml aliejaus (virti)

Daržovės:

500 g – žirnelių ankščių, baklažanų, brokolių šakelių, cukinijų, raudonų paprikų (nuplautų, nusausintų)

Padažui reikės:

1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo

Gaminame

* Tešla. Išsijokite į dubenį miltus, supilkite vandenį ir išmaišykite.

* Daržoves susmulkinkite juostomis. Puode įkaitinkite aliejų. Daržovių gabaliukus pamirkykite tešloje ir atsargiai dėkite po kelis į įkaitintą aliejų. Po maždaug 2 min. kiaurasamčiu išgriebkite (tešla turi būti išsipūtusi, traški ir truputį rusva) ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.

* Padažas. Visus produktus suplakite. Juo pagardinkite paruoštas daržoves.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis