Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.

4 porcijos

Tešlai reikės:

50 g kukurūzų miltų
75 g kvietinių miltų
250 ml gazuoto vandens
250 ml aliejaus (virti)

Daržovės:

500 g – žirnelių ankščių, baklažanų, brokolių šakelių, cukinijų, raudonų paprikų (nuplautų, nusausintų)

Padažui reikės:

1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo

Gaminame

* Tešla. Išsijokite į dubenį miltus, supilkite vandenį ir išmaišykite.

* Daržoves susmulkinkite juostomis. Puode įkaitinkite aliejų. Daržovių gabaliukus pamirkykite tešloje ir atsargiai dėkite po kelis į įkaitintą aliejų. Po maždaug 2 min. kiaurasamčiu išgriebkite (tešla turi būti išsipūtusi, traški ir truputį rusva) ir padėkite ant popierinio rankšluosčio.

* Padažas. Visus produktus suplakite. Juo pagardinkite paruoštas daržoves.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?