Reikės:
4-6 šparagų,
2 saujelių burokėlių lapų arba salotų,
2 kriaušių,
2-3 šaukštų mėlynųjų pelėsių sūrio,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto citrinos sulčių,
šaukštelio skysto medaus,
druskos.
Kaip gaminti
* Šparagus sudėkite į verdantį truputį pasūdytą vandenį ir pavirę 3-4 min. išgriebkite.
* Nuplautas kriaušes supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite ant grotelių virš silpnai rusenančių žarijų. Apkepkite iš visų pusių, sudėkite į lėkštę. Užberkite nuplautus ir nusausintus žalumynų lapelius, sutrupintą sūrį bei šparagus.
*Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir medumi, apliekite užpilu salotas. Jeigu reikia, užberkite druskos.