Pikantiški lęšiai su špinatais

Pagal šį receptą paruošti lęšiai skanu ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos. Į paruoštus garuojančius lęšius skanu įmaišyti keletą šaukštų natūralaus jogurto.

Reikės:
stiklinės oranžinių arba geltonųjų lęšių,
morkos,
svogūno,
2-3 skiltelių česnako,
2 pomidorų,
200 g špinatų,
šaukšto raudonojo vyno acto,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
druskos,
½ šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos,
1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

Kaip gaminti
* Puode lęšius užpilkite 3 stiklinėm vandens, įberkite druskos ir virkite apie 15 min. (Jei lęšiai žalieji, virs kiek ilgiau – 25-30 min.) Nukoškite, kai jie bus dar šiek tiek kieti.
* Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite maždaug 1 cm kubeliais arba ar dar smulkiau.
* Svogūną ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, morką nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite arba viską susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sukratykite į keptuvėje įkaitintą 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, užberkite aitriąją papriką ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies apie 5-6 min. Sukratykite į daržoves lęšius, pamaišykite, tada suberkite pomidorus, druską, pipirus, pamaišykite, puodą uždenkite ir 2-3 min. troškinkite.
* Suberkite prie lęšių susmulkintus špinatus, įmaišykite vyno actą. Po 1-2 min. keptuvę nukelkite nuo ugnies. Į patiekalą skanu įmaišyti kelis šaukštus natūralaus jogurto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis