Reikės:
3 kiaušinių,
200 g varškės,
150 g kambario temperatūros sviesto,
150 g cukraus,
200 g kvietinių miltų,
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
½ indelio kondensuoto pieno,
1-2 kotelių rabarbarų.
Kaip gaminti
* Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais.
* Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
* Po vieną įmaišykite kiaušinius.
* Į tešlą įmaišykite varškę.
* Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į tešlą.
* Į keksiukų kepimo formos duobeles įdėkite po popierinę formelę. Kiekvieną pripildykite iki pusės arba kiek mažiau tešla, įpilkite po šaukštelį kondensuoto pieno. Ant viršaus dar užpilkite tešlos, bet ne iki viršaus – keksiukai kepdami kils. Ant viršaus užberkite rebarbarų gabaliukų.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
* Ant iškeptų keksiukų užberkite miltinio cukraus.