Keksiukai su kondensuotu pienu ir rabarbarais

Tai skanėstai su lašeliu saldaus kondensuoto pieno įdaro ir rūgščiais rabarbarų gabaliukais. Saujelė miltų, truputis varškės, ir keksiukai – ant stalo.

 Reikės:
3 kiaušinių,
200 g varškės,
150 g kambario temperatūros sviesto,
150 g cukraus,
200 g kvietinių miltų,
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
½ indelio kondensuoto pieno,
1-2 kotelių rabarbarų.

Kaip gaminti
* Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais.
* Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
* Po vieną įmaišykite kiaušinius.
* Į tešlą įmaišykite varškę.
* Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į tešlą.
* Į keksiukų kepimo formos duobeles įdėkite po popierinę formelę. Kiekvieną pripildykite iki pusės arba kiek mažiau tešla, įpilkite po šaukštelį kondensuoto pieno. Ant viršaus dar užpilkite tešlos, bet ne iki viršaus – keksiukai kepdami kils. Ant viršaus užberkite rebarbarų gabaliukų.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
* Ant iškeptų keksiukų užberkite miltinio cukraus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis