1. Klasikinis karštas šokoladas
Reikės:
1 l pieno
200 g šokolado (juodojo ar pieniško)
2,5 valg. šaukštų bulvių krakmolo
Iš nurodyto produktų kiekio gausite 4-5 porcijas. Krakmolą išmaišyti pieno stiklinėje. Likusį pieną supilti į puodą, pastatyti ant vidutinės ugnies, suberti sulaužytą šokoladą. Kaitinti, kol šokoladas ištirps. Paskui supilti pieną su krakmolu ir gerai maišant kaitinti, kol masė ims tirštėti. Nuimti nuo ugnies ir patiekti karštą.
2. Meksikietiškas karštas šokoladas
Reikės:
50 g juodojo šokolado
500 ml pieno
200 ml vandens
3 cinamono lazdelių
¼ arb. šaukštelių kajeno pipirų (pagal skonį)
3. Karštas šokoladas su grietinėle
Reikės:
50 g kakvos
100 g cukraus
5 valg. šaukštų grietinės
sviesto (pagal skonį)
vanilės, cinamono – pagal skonį
Kakavą sumaišyti su cukrumi. Mažame puode kaitinti grietinę, supilti kakavą su cukrumi. Maišant kaitinti iki masė taps vientisą. Jei norite į kakavą galite įmesti gabalėlį sviesto, tačiau jį reikia į puodą mesti dar prieš pilant kakavą su cukrumi. Jei norite, įberkite vanilės ir cinamono. Patiekite ir gerkite karštą.
4. Karštas šokoladas su romu
Reikės:
1 l pieno
0,5 stiklinės grietinėlės
2 valg. šaukštų romo
250 g kartaus šokolado
5 Karštas kreminis šokoladas
Reikės:
1/3 stiklinės kakavos miltelių
¾ stiklinės cukraus
truputis druskos
1/3 stiklinės vandens (verdančio)
700 ml pieno
1/2stiklinės grietinėlės
vanilinio cukraus
Į puodą suberti kakavos miltelius, cukrų ir druską, išmaišyti. Maišant supilti verdantį vandenį ir toliau maišant užvirinti. Virti 2 minuytes, stebint, kad masė neprisviltų. Paskui supilti pieną ir pakaitinti, neužvirti. Nuimti nuo ugnies, pagardinti vaniliniu cukrumi, išmaišyti ir supilstyti šokoladą į 4 puodelius, užpilti grietinėle. Prieš patiekiant šokoladui leisti truputį atvėsti.