Makaronai su cukinijomis

Makaronų ir cukinijos derinys - itin vykęs.

4, 5 porcijos

Reikės:
400 g makaronų,
300 g malto kiaulienos kumpio (sprandinės),
200–300 g jaunos cukinijos,
100 g sviesto,
2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepti,
2, 3 česnako skiltelių,
šaukštelio Provanso žolelių mišinio,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
3, 4 šakelių čiobrelių.

Kaip gaminti

* Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite plonais (maždaug 4 mm) griežinėliais. Iš abiejų pusių apkepkite (maždaug po 2 min.) su aliejumi, išgriebkite į lėkštę ir pabarstykite druska.

* Maltą mėsą pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais, išmaišykite.

* Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, suberkite česnakus. Pamaišydami kepkite 2–3 min. ant vidutinio karštumo ugnies. Tada sudėkite mėsą, užberkite šiek tiek šviežių čiobrelių ir pamaišydami kepkite apie 10–12 min. (kol visiškai iškeps).

* Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Gerai nukoškite, sudėkite į didesnį puodą, ant viršaus sukrėskite mėsą, sudėkite cukinijų griežinėlius, likusius čiobrelių lapelius  ir išdalykite į lėkštes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis