Kulinarinė pamoka. Skanios naminės bandelės su saldžiu įdaru

Čia ne šiaip bandelės. Čia beveik garsieji cinamono ritinėliai (angl. cinamonn rolls), bet dar pagerinti! Kažkada seniai jau esu kepusi cinamono ritinėlius, tačiau jie buvo kuklūs, sausesni. Šie, galima sakyti - ritinėlių karaliai: malonus aromatas, tirpintu sviestu patepta minkšta plutelė, kakava, rudasis cukrus… Pasaka!

Bandeles gaminant reikia trupučio kantrybės, tačiau rezultatas to vertas: minkštos, sviestinės, lengvai atsiplėšiančios ir purios. Ką jau kalbėti apie kvapą!

Paruošimo laikas - 3 val. 30 min.
Kepimo laikas - 25 min.
Visa gaminimo trukmė - 3 val. 55 min.

Porcijos: 16 vnt.

Reikia:

• 7 g (pakuotė) sausų mielių (cukraus šaukštelio cukraus ir keli7 šaukštų vandens mielėms suaktyvinti)
• 4 puodelių su kaupu aukšč. rūšies persijotų miltų (bus apie 500 g)
• 1 nubraukto arb. š. jūros druskos
• 1 nemažo kiaušinio
• 125 ml baltojo ir rudojo cukraus (santykiu 1:1)
• 250 ml pasukų (arba lieso pieno)
• 50 g natūralaus sviesto, išlydyto
• romo arba apelsinų esencijos
• papildomai miltų (kočiojimui)
• papildomai sviesto (ištepti kepimo indą)

Įdarui:
• apie 60 g sviesto, išlydyto
• 4 šaukštų rudojo cukraus
• žiupsnio malto cinamono
• šaukšto su kaupu kakavos miltelių
• 1/2 stiklinės skrudintų migdolų, suskaldytų

Glajui:
• 1/2 stiklinės cukraus pudros, persijotos
• maždaug poros šaukštų laimo citrinos sulčių koncentrato

tastyart.lt nuotr.
Kaip gaminti:

* Mediniu šaukštu mieles sumaišykite su keliais šaukštais šilto (bet ne karšto) vandens ir šaukšteliu cukraus. Palikite maždaug 10 minučių šiltoje vietoje (masė turi iškilti, šiek tiek suburbuliuoti).

* Miltus sumaišykite su druska. Per vidurį padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir įberkite cukrų, tešlą išsukite. Pašildykite pasukas arba pieną, tik ne per daug (jeigu skystis bus per karštas, mielėms tai nepatiks). Ypač atsargiai šildykite pasukas. Supilkite į vidurį drauge su mielių mase ir toliau sukite tešlą. Pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą ir pradėkite minkyti tešlą.

* Tešlą minkykite bent 10 minučių ant miltais pabarstyto paviršiaus, pridėkite dar šiek tiek miltų, jei tešla limpa prie rankų - ji turėtų atšokti nuo dubens. Suformuokite rutulį, kurį padėkite šiltai 2 valandoms, uždengę švariu medvilniniu rankšluosčiu.

* Po 2 val. masė turi būti padvigubėjusi, tada tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite maždaug 50 cm ilgio, apie 23 cm pločio, 0,5 cm storio lakštą.

* Įdarui skirtus produktus sumaišykite (išskyrus riešutus) ir užtepkite ant lakšto, palikdami vieną kraštą (ilgesnįjį) neteptą, kad vėliau tešlą suliptų toje vietoje. Užbarstykite migdolus. Sukite tešlą nuo savęs į ilgą vyniotinį. Ir gerai sulipinkite kraštą. Padalinkite peiliu į 16 dalių.

* Į gausiai sviestu išteptą kepimo skardą dėkite bandeles. Leiskite joms pakilti dar vieną valandą, šiltoje aplinkoje. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 minutes, kol viršus dailiai apskrus.

* Bandelės turi gerai iškepti, kad atšoktų nuo kepimo skardos. Išėmę iš orkaitės penkioms minutėms palikite jas. Tada pagaminkite glajų, sumaišydami cukraus pudrą su sultimis. Glajus turi būti skystas, jei trūksta, įpilkite dar sulčių. Glajumi apliekite bandeles. Galite išimti, ragauti, dovanoti kitiems. Skanaus!

www.tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis