Varškės apkepas su vaisiais

Greitai paruošiamas patiekalas, skanus, ir, kas labai svarbu, nekaloringas. Todėl galima jį gaminti tiek vakarienei, tiek savaitgalio vėlyviems pusryčiams.

Reikės:

1 kg varškės
3 kiaušinių
4 valg. šaukštų miltų
1-2 valg. šaukštų cukraus
1 pakelio vanilės
¼ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
džiovintų vaisių – razinų, abrikosų ar kt.

Kaip gaminti

* Varškę, kiaušinius, cukrų, vanilę ir miltus, kepimo miltelius išmaišyti. Sudėti džiovintus vaisius (prieš tai nuplovus ir truputį pamirkius) ir dar kartą išmaišyti.

* Skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais, supilti varškės masę, išlyginti.

* Skardą pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti šioje temperatūroje apie 50 minučių.

* Kai apkepas įgaus tamsaus aukso atspalvį, išjunkite orkaitę, leiskite apkepui atvėsti ir išimkite iš skardos. Patiekite su uogiene, grietine ar grietinėle.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis