Vienai porcijai reikės:
150g kiaulienos nugarinės
1 griežinėlio vytinto kumpio
kuokšto gražgarsčių
saujos voveraičių
saujos baravykų
saujos pievagrybių ar kitų norimų grybų
3 skiltelių česanko
1 nedidelio mėlynojo svogūno
300ml raudonojo vyno
1 v. š. cukraus
druskos, pipirų
prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarino)
10 g sviesto
100g makaronų
Kaip gaminti
- Kiaulienos nugarinę išmušame, pabarstome prieskoniais, dedame ant mėsos vytintą kumpį, gražgarstę ir susukame vyniotinį. Paruoštą suktinuką susukame į kepimo popierių (padarome iš jo kažką panašaus į saldainį) ir trumpai apkepame sausoje keptuvėje iš visų pusių.
- Baigiame kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes.
- Grybus apkepame keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, česnako skiltele ir prieskoninėmis žolelėmis.
- Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje su šaukštu alyvuogių aliejaus.
- Padažui svogūnus, likusius česnakus ir prieskonines žoleles apkepame puode su aliejumi, beriame cukrų, pilame vyną ir gariname. Perkošiame ir sutirštiname sviestu (į kaitinamą nuovirą po truputį, maišant dedame sviestą).
Daugiau: www.receptumedis.lt