Trapūs žagarėliai

Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine to žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.

Reikės:

1 kiaušinio,
3 trynių,
100 gr. grietinės,
300 gr. miltų,
2 v.š. degtinės,
1 a.š.kepimo miltelių,
2 v.š. cukraus,
žiupsnelis druskos,
aliejaus virimui.

Kaip gaminti

* Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome.

* Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje.

* Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius.

* Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis