Varškės ir ryžių apkepas

Šiek tiek kitoks varškės apkepas, kuris puikiai gali būti laikomas sočiu varškės pyragu. Lengvas, purus, o jame esantys virti ryžiai tarsi kažkur pradingsta. Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

Apkepui reikės:

3 pakeliai liesos varškės,
4 š. krakmolo,
0,75 st. cukraus,
1 st. pieno,
5 kiaušinių,
100 g virtų ryžių,
saujelė razinų,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

* Ryžius išvirti nesūdytame vandenyje, atvėsinti.

* Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius išplakti su cukrumi iki šviesios, purios masės.

* Razinas išmaišyti su vienu šaukštu krakmolo, kad apliptų (tai padės razinoms apkepo masėje nenugrimzti į apačią).

* Liesą varškę (joje yra daugiau kalcio), plaktus trynius su cukrumi, pieną, ryžius su žiupsneliu druskos ir likusiu krakmolu gerai išmaišyti (ryžius galima palaikyti užpylus pienu kokias 15 minučių).

* Atsargiai įmaišyti plaktus baltymus, maišant mentele iš šono link vidurio. Baltymai plakami atskirai nuo trynių, kad varškės apkepas būtų puresnis. Galiausiai įmaišyti razinas.

* Kepimo skardą ištepti sviestu, supilti masę ir kepti apie 45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išėmus iš orkaitės uždengti ir šiek tiek palaikyti, kad atšoktų nuo kraštų.

* Neatskirsit - čia apkepas ar pyragas…

sotibesote.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis