Nedidelei keksinei prireiks:
170 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1/2 šaukštelio cinamono,
85 g sviesto,
125 g maskarponės,
180 g cukraus,
2 nedidelių kiaušinių,
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto,
3 vidutinio dydžio obuolių.
Savaitės populiariausi straipsniai:
- Vėlyva motinystė: kaip nėštumas veikia moters sveikatą
- D. Kazlauskas: vos ją išvydęs, žinojau, kad vesiu
- Sparčiai populiarėjanti nuoga joga - ne tik sportas (VIDEO)
* Sviestą ir maskarponę paliekame virtuvėje ant spintelės, kol atšyla iki kambario temperatūros.
* Miltus sumaišom su kepimo milteliais, druska bei cinamonu. Obuolius nulupam ir supjaustom nedideliais kubeliais.
* Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklojam kepimo popierium arba ištepam sviestu ir pabarstom miltais.
* Sviestą, maskarponę ir cukrų plakam, - mums reikia, kad masė būtų vientisa. Po vieną įmušam kiaušinius, kaskart gerai išplakdami. Įplakam vanilės ekstraktą.
* Suberiam miltų mišinį ir lėtai maišom tol, kol miltai pasiskirsto tolygiai. Bet tik tiek. Įmaišom obuolius, supilam į kepimo formą ir kepam 45-60 min. Kol iškepa. Ataušinam, išimam iš formos ir tada jau om-nom-nom.