Nekeptas meduolių ir bananų tortas

Šiek tiek "paturbintas", nes originaliame recepte želatina nenaudojama. Bet pasinaudojau kolegės rekomendacija įdėti želatinos, kad torčiukas gautųsi tvirtesnis ir gražiai pjaustytųsi. Gaminau iš pusės porcijos, todėl tradicinei torto formai kiekius dvigubinkite.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Manikiūro tendencijos 2014-ųjų pavasariui ir vasarai
- Kvietinė duona su raugu + Raugo receptas
- 5 naudingiausi kambariniai augalai pagal fengšui

- Makiažas 30+ moteriai: triukai, kurie jaunina (VIDEO)

Reikės:

250 g meduolių;
250 g grietinės (30% riebumo);
cukraus pagal skonį;
2 vidutinio dydžio bananų;
1 a.š. želatinos.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Želatiną užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.

* Meduolius sutrupinkite (naudojau blenderį).

* Grietinę išmaišykite su cukrumi (kadangi meduoliai saldūs, cukraus dedu labai minimaliai). Tuomet supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.

* Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Dėkite meduolių trupinius, pusę grietinės masės. Išdėliokite 1 bananą, supjaustytą griežinėliais. Vėl berkite trupinius, grietinę, bananus ir ant viršaus užberkite meduolių trupinius. Viršų atsargiai paspauskite.

* Dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms arba geriausiai per naktį. Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis