Populiariausi straipsniai:
- Grikių – kefyro dieta ir minus 14 kilogramų per 2 savaites
- Moteris, kurią sekė visa Prancūzija
- Koks menas traukia jūsų Zodiako ženklą?
- Tinginių cepelinai
Lietiniams:
1 kiaušinio,
2-3 a.š. cukraus, žiupsnelis druskos,
120 ml pieno,
1 v.š. aliejaus,
12 v.š. miltų,
300 ml vandens,
1 a.š. kakavos,
2 a.š. aguonų.
* Kiaušinį suplakame su cukrumi ir druska. Pilame pieną bei aliejų ir dar paplakame. Maišant beriame miltus, masė gaunasi tiršta. Tuomet pamažu pilame vandenį ir kita ranka greitai maišome tešlą, kad neliktų gumuliukų.
* Pusę tešlos pilame į kitą indą, beriame į jį kakavą, išmaišome, masė gaunasi ruda. Į šviesią tešlą beriame aguonas.
* Įkaitintame aliejumi kepame blynus: aš abi mases supyliau į atskirus puodelius - maždaug po pusę samčio - ir pyliau vienu metu į skirtingas keptuvės puses. Masė gražiai susiliejo. Galima daryti ir kitaip – iš pradžių pilti šviesią tešlą, po to tamsią, tuomet blynai bus kitaip margi. Čia jau fantazijos reikalas.
* Visas smagumas – margas lietinis, į šį “marginimo” procesą gali būti įtraukiami ir vaikai, tikriausiai smagu virtuvėje suktis su mažaisiais pagalbininkais. :)
* Beje, patiekiau lietinius suteptus riešutų kremu. Nors ir be jokio pertepimo jie tikrai gardūs.