Margi lietiniai

Šie pusiau kakaviniai blynai turėtų patikti mažiesiems smaližiams.

Populiariausi straipsniai:
- Grikių – kefyro dieta ir minus 14 kilogramų per 2 savaites
- Moteris, kurią sekė visa Prancūzija
- Koks menas traukia jūsų Zodiako ženklą?
- Tinginių cepelinai

Lietiniams:

1 kiaušinio,
2-3 a.š. cukraus, žiupsnelis druskos,
120 ml pieno,
1 v.š. aliejaus,
12 v.š. miltų,
300 ml vandens,
1 a.š. kakavos,
2 a.š. aguonų.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Kiaušinį suplakame su cukrumi ir druska. Pilame pieną bei aliejų ir dar paplakame. Maišant beriame miltus, masė gaunasi tiršta. Tuomet pamažu pilame vandenį ir kita ranka greitai maišome tešlą, kad neliktų gumuliukų.

* Pusę tešlos pilame į kitą indą, beriame į jį kakavą, išmaišome, masė gaunasi ruda. Į šviesią tešlą beriame aguonas.

* Įkaitintame aliejumi kepame blynus: aš abi mases supyliau į atskirus puodelius - maždaug po pusę samčio - ir pyliau vienu metu į skirtingas keptuvės puses. Masė gražiai susiliejo. Galima daryti ir kitaip – iš pradžių pilti šviesią tešlą, po to tamsią, tuomet blynai bus kitaip margi. Čia jau fantazijos reikalas.

skanestai.wordpress.com nuotr.

* Visas smagumas – margas lietinis, į šį “marginimo” procesą gali būti įtraukiami ir vaikai, tikriausiai smagu virtuvėje suktis su mažaisiais pagalbininkais. :)

* Beje, patiekiau lietinius suteptus riešutų kremu. Nors ir be jokio pertepimo jie tikrai gardūs.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis