Šviežių bulvių cepelinai

Tinginių virtuvėje buvo labai nuodėminga diena. Nepatingėjom ir virėm cepelinus. Tiksliau – daug cepelinų.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Magija: ką mėgsta ir ko nekenčia pinigai
- Jekaterina II – nimfomanė Rusijos imperatorienė, mirusi tualete
- Rudeniop madingiausiosios avės patogią avalynę
- Geriausios liekninančios iškrovos dietos – per dieną ištirps iki 3,5 kg
- 7 komplimentai, kuriuos nori išgirsti vyrai
- Cukinijų-morkų mišrainė žiemai

Iš šviežių bulvių (ir visai nesvarbu, kad jų reikia baisiai daug) jie išeina minkštučiai ir dieviškai skanūs. O kur dar padažas su rūkyta šonine! Vien pagalvojus apie porciją šito nesveiko maisto seilė ima tįsti. Bet kartais juk galima pasilepinti ir suvalgyti vieną, du ar tris cepelinus, taip?

Iš karto įspėju, kad tokio produktų kiekio, koks nurodytas, užtektų pamaitinti armijai. Mes gaminom pietus šešiems alkaniems. Be to, norėjom, kad cepelinų dar liktų ir galėtume kitą dieną juos paskrudinti keptuvėje. Planas pavyko – išėjo 32 nedideli cepelinai.

Produktai cepelinams:

8 kilogramai didelių bulvių;
700 gramų maltos kiaulienos;
1 svogūnas;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Produktai padažui:

150 gramų šaltai rūkytos šoninės;
1 svogūnas;
200 gramų margarino;
3-4 šaukštai grietinės.

Kaip gaminti:

* Nuskutam bulves. Kokias aštuonias išverdam, atvėsinam ir sumalam. Likusias sutarkuojam ir nusunkiam skystį. Žalias ir virtas bulves sudedam į vieną indą. Ten pat keliauja žiupsnis druskos ir nuo žalių bulvių sunkos “nusistovėjęs” krakmolas. Iš viso šito gėrio suminkom cepelinų tešlą.

* Gaminam įdarą. Į dubenį su malta mėsa dedam smulkiai pjaustytą svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, beriam druskos, pipirų ir viską sumaišom.

* Dabar jau galima formuoti cepelinus. Imam rutuliuką tešlos, padarom “blyną”, dedam įdaro ir gražiai sulipdom.

* Cepelinus dedam į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame tol, kol išvirs. :) Mums užtrunka apie pusvalandį.

* Kol cepelinai verda, gaminam padažą. Kubeliais supjaustytą šoninę dedam į įkaitintą keptuvę. Kai ši kiek pakepa, suverčiam smulkiai supjaustytą svogūną. Kepinam tol, kol viskas gražiai apskrunda. Tuomet į keptuvę sudedam margariną, o jam išsilydžius – grietinę.

* Viskas! Išvirusius cepelinus dedam į lėkštę, užpilam padažo ir lepinamės. Vis tiek tas kalorijas išsportuosim

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis