Labai skanu plokštainį pagardinti sūriu varškės–kefyro pagardu, kuris pakeis galbūt pabodusią grietinę ir spirgučius tiems, kam atrodė, kad plokštainis be jų neįsivaizduojamas…
Mano logika kepant bulvių plokštainį tokia – jokio pieno, jokių papildomų riebalų, pvz. spirgučių. Čia tas atvejis, kai mažiau – yra geriau.
Taigi, šiam plokštainiui reikės:
bulvių (kiekis priklauso nuo plokštainio dydžio ir valgytojų skaičiaus),
1 kiaušinio,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
žolelių mišinio,
šiek tiek aliejaus skardos patepimui.
Pagardui reikės:
1 pakelis vaškės (180 g),
kefyro,
šiek tiek grietinės,
drukos,
pipirų.
Kaip gaminti
* Na ir žinoma – geras, bulvių plokštainiui kepti tinkamas indas, pvz. mano mylimiausias sunkus ketaus troškintuvas, kuriame plokštainis iškepa pasakiškas, su ta skania plutele iš apačios (man pati skaniausia plokštainio dalis…).
* Gaminame plokštainį. Bulves sutarkuoti, taip pat ir svogūną. Į masę įmušti kiaušinį, gardinti druska, pipirais, žolelėmis ar mėgstamais prieskoniais.
* Kepimo indą ištepti nedideliu kiekiu aliejaus. Supilti bulvių masę.
* Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 1 – 1,5 valandos, priklausomai nuo plokštainio dydžio ir storio, apskrudimo lygio poreikio. Neuždengus.
* Gaminame pagardą plokštainiui. Varškę gardiname grietine, druskos ir pipirų nepagailime. Pilame kefyro, kad masė nebūtų labai skysta, bet ir ne riebios grietinės tirštumo.
Pagardą pilame ant plokštainio.
* Na ir žinoma, jeigu norisi labai jau skanaus bulvių plokštainio, jį kepame su rūkytais šonkauliukais arba rūkytomis medžiotojų dešrelėmis, jas susmulkinę ir sudėję kepimo indo apačioje…
Skanaus!