Ypatingo skonio bulvių apkepas

Pasirodo, bulvės puikiai dera su grietinėle.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Nadežda Krupskaja – kilminga, bet nelaiminga Lenino žmona
- Mezgimas – nieko nekainuojantis, bet veiksmingas vaistas + KONKURSAS
- Horoskopas lapkričio 6-13: laikotarpis prasideda gana palankiai
- 5 gražiausios garsenybių šukuosenos ir makiažas
- Kreminė cukinijų sriuba su lydytu sūreliu

Reikės:

7-8 bulvių,
grietinėlės apie 300 ml,
1 kiaušinio,
1 stikl. pieno,
lydyto sūrio – 300 g,
druskos, pipirų,
kelių česnako skiltelių.

Kaip gaminti

* Bulves pjaustome plonais griežinėliais ir gerai juos nusausiname.

* Gilų apkepui skirtą indą ištepame sviestu ir apibarstome džiuvėsėliais. Pabarstome smulkintu česnaku, sudedame bulvių griežinėlių vieną eilę, apiberiame druska ir pipirais. Palaistome grietinėle ir užbarstome tarkuotu lydytu sūriu. Kartojame iš pradžių – bulvių sluoksnis, grietinėlė, sūris – ir taip užpildome visą indą. Baigiame sūrio sluoksniu, kurį apliejame stikline pieno.

* Indą kišame į iki 200 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą. Bebaigiant kepti apkepą apliejame 1 kiaušinio ir 1 valgomojo šaukšto grietinėlės plakiniu.

* Po 15 minučių, apkepui pasidengus auksine plėvele, baigiame kepti.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis