Karamelinis šokoladinis kavos tortas

Šį receptą Beatos knygoje nusižiūrėjau seniau, todėl dabar tereikėjo persiskaičiuoti kiekius mažesnei formai, užsirišti prijuostę ir užsiimti tortų terapija.

Populiariausi straipsniai:
- B. Nicholson patarimai, kaip pasitikti šventes be streso + SILKĖS RECEPTAS
- Jurga K. Lago: vyras turi nupirkti moteriai rankinę ir papuošalą su deimantu
- Kokie papuošalai labiausiai tinka lietuvėms?
- Originali dovana draugei ar mamai - tik per 30 min.
- Varškėčiai ir lietiniai su varške pagal R. Bolgovą

20-22 cm skersmens tortui:

Biskvitams reikės:

155 g sviesto
275 g cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
3 vidutinio dydžio kiaušinių
250 g miltų
50 g kakavos miltelių
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
2,5 šaukšto tirpios kavos granulių
220 ml pieno

sirupui:

185 ml stiprios kavos
95 g cukraus
šaukštą brendžio

kremui:

375 g mascarpone
300 g karamelizuoto sutirštinto pieno (pvz., Rududu)
1,5-2 šaukštus grietinėlės likerio

Kaip gaminti:

* Biskvitai:

Dėmesio: jei neturit dviejų vienodų kepimo formų ir negalit išsyk kepti dviejų biskvitų, dalinkit visus produktų kiekius pusiau ir maišykit tešlą du kartus.

Sviestą atšildom iki kambario temperatūros. Kepimo formų/formos dugną išklojam kepimo popierium, šonus ištepam sviestu. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską kelissyk persijojam (būtina!). Kavą ištirpdom dviejuose šaukštuose karšto vandens ir supilam į pieną.

Orkaitė on - 165. Sviestą išsukam su cukrum ir vaniliniu cukrum. Kai masė jau puri, po vieną įplakam kiaušinius (kiaušinis lygu minutė plakimo maksimaliom apsukom). Po to paplakam dar 2-3 minutes.

Į masę suberiam pusę miltų mišinio ir šaukštu (!) išmaišom. Supilam pieną, išmaišom. Suberiam likusius miltus, makaluojam šaukštu, kol nelieka miltų gumulėlių.

Padalijam tešlą pusiau ir supilam į formas, kišam orkaitėn ir kepam 40-50 minučių. Vidury kepimo derėtų formas sukeisti vietomis, kad tolygiai keptų. Kai biskvitai išlaiko medinio pagaliuko testą.

Iškepusiems leidžiam atvėst 5-8 minutes, išimam iš formų, perkeliam ant grotelių ir ataušinam iki galo.

* Sirupas:

Į nedidelį prikaistuvį supilam kavą ir suberiam cukrų. Užverdam, sumažinam ugnį iki minimalios ir verdam maždaug 15 minučių, kol skysčio tūris sumažėja perpus. Išjungiam viryklę, supilam brendį (arba romą) ir ataušinam.

* Kremas:

Mascarpone išplakam su karamelizuotu sutirštintu pienu iki purios ir vientisos masės. Įplakam grietinėlės likerį (arba kavos likerį, arba romą, arba brendį).

* Tortas:

Kiekvieną biskvitą padalijam į du lygius lakštus. Ant didelės lėkštės/tortinės dedam vieną biskvitą, apšlakstom ketvirčiu sirupo, dedam ketvirtį kremo, išlyginam. Dedam kitą biskvitą ir viską kartojam, kol baigiasi statybinės medžiagos.

Puošiam pagal išmonę arba jos nebuvimą. Leidžiam pastovėt bent 12 valandų, o dar geriau - parą. O tada jau švenčiam gimtadienius ar kokias kitas progas.

www.omnomnom.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis