Tortas „Paukščių pienas“

Tortas labai purus, išties primena vieną didelį saldainį.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- Edith Piaf: nesuskaičiuojami meilužiai, kaltinimas žmogžudyste, kvaišalų pinklės bei lemtingų katastrofų šleifas
- V. Baublienė: apie ką mąsto vyrai?
- 7 dienų kefyro dieta ir minus 5 kg
- Savaitės ikona. G. Martirosianaitė: ką ji daro, kad atrodytų „velniškai gerai“
- Eglė Aukštakalnytė-Hansen: kokias ligas išduoda jūsų išorė
- Mano nuomonė: neleisiu sūnaus kariauti!

Torto receptą radau Facebook grupėje „Gaminam, skanaujam“. Receptą pakeičiau taip, kaip man pasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau. Biskvitus sulaisčiau kakava, šiek tiek pakeičiau produktų kiekius ir gaminimo eigą, o į torto kremą pripjausčiau „Paukščių Pieno“ saldainių. Rezultatas – Jums prieš akis.

Biskvitus kepiau ir patį tortą rinkau 26 cm skersmens tortinėje.

Biskvitams reikės:

4 didelių kiaušinių;
180 g cukraus;
180 g miltų;
šlakelio saldintos kakavos biskvitų sulaistymui.

Kremui:

9 didelių kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
300 g cukraus;
40 g želatinos;
200 ml pieno;
300 g sviesto;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
160 g saldainių „Paukščių Pienas“.

Glaistui:

4 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
3 v.š. pieno;
50 g sviesto;
100 g cukraus.

PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius išplakam su cukrum ir miltais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepame biskvitus. Paliekame atvėsti, o tada sulaistom saldinta kakava. Atidedame.

KREMAS. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Pastatome į šaldytuvą.

Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, paliekame išbrinkti.

Sviestą ištirpdome, atvėsiname, sudedame trynius, cukrų, vanilę ir pieną. Viską plakame, kol gauname vientisą masę, tada supilame ją į puodą ir maišant kaitiname, kol užverda. Nukeliame nuo kaitros. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta. Kai gauname vientisą kremą, paliekame jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakame standžius baltymus.

TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną biskvitą. Ant viršaus supilame kremą, užbarstome pasmulkintus Paukščių Pieno saldainius ir uždengiame antru biskvitu. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.

GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudedame visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitiname ir maišome, kol gausime vientisą kremą. Šiek tiek jį pravėsiname ir apliejame juo sutvirtėjusį tortą.

Skanaus!

Su meile, Gabrielė

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis