Cinamoninės rožytės

Vieno kąsnio sausainiukai – puikus arbatos ar kavos puodelio palydovas. Ypač su miela drauge, plepant apie orą ir vaikus. Kadangi esu lėto gyvenimo šalininkė, renkuosi namie gamintą tešlą, o skubančioms šeimininkėms, kaip visada, pagelbės pusfabrikačiai – šaldyta tešla. Tik šiems sausainiukams labiau tinka mielinė tešla, ne bemielė.

Pirmiausiai užmaišau mielinę tešlą. Tešlai reikia:

3 st. kvietinių miltų
1 st. kefyro
0,5 st. aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)
11 g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. baltojo cukraus

Gaminame

* Tešlą iškočioju, išpjaunu taisyklingos formos kvadratą ar stačiakampį, tuomet puodelyje išplaku 1 didesnį kiaušinį.

* Plakiniu patepu tešlą ir beriu cinamono, rudojo cukraus. Kiekis priklauso nuo norimo saldumo, jei norisi labai saldžiai – cukrus turi padengti tešlą taip, kad ji nepersišviestų. O cinamono reiktų nepadauginti, net didžiausiam lakštui naudoju ne daugiau nei pusę arbatinio šaukštelio. Tolygiam pabarstymui naudoju tankų sietelį, cinamoną suberiu į jį ir, laikydama apie 20cm aukštyje virš tešlos, švelniai daužau pirštu į sietelio šoną.

* Tešlą supjaustau daugmaž 3 cm pločio ir 10 cm juostelėmis, jas susuku į ruloniukus ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepant rožytės pučiasi, todėl reikia palikti bent 2 cm tarpus.

* Tiekiu, pabarsčiusi cukraus pudra.

* Rožytės, kaip ir dauguma mielinių gaminių, skanios šviežios.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis