Biskvitinis tortas su maskarponės-grietinėlės kremu

Tobulo skonio tortas. Darytas milijoną kartų, ir niekad nenusibostantis!

22 cm. apvali forma nuimamais kraštais


Biskvitui:


3 M dydžio kiaušiniai

100 gr. cukraus

110 gr. miltų

1 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. vanilinio cukraus

žiupsnelio druskos


Kremui:


500 g maskarponės sūrio

500 ml. grietinėlės 35-36%

5 v.š. cukraus

citrinos rūgšties ant peilio galiuko


Papuošimui:


Konservuotų persikų

Uogų


Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame apie 5-7 min, kol masė patrigubėja ir tampa beveik grietinės konsistencijos. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta ir puri. Pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepame 180-190°C orkaitėje apie 30 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku). Atvėsusį (galima net palaikyti šaldytuve) biskvitą perpjauname į 3 papločius.


Kremas. Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimi išplakame iki standumo. Maskarponę šiek tiek išmaišyti šaukštu, jei labai kietas. Dalimis, atsargiai, kad nesukristų, įmaišome į maskarponę grietinėlę.


Surinkimas. Biskvitus sulaistome konservuotų persiku sirupu. Sutepame kremu, šiek tiek palikdami jo torto aptepimui. Puošiame persikais, uogomis ar kt. Palaikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis