18 kulinarinių paslapčių, kuriuos močiutės rinko metų metus

Skaitykime, mokykimės, pravers.

1. Kad kiaušiniai būtų minkšti ir purūs, įpilkite du šaukštus šalto vandens į vieną stiklinę kiaušinių ir gerai išplakite.

2. Vietoj mielių į tešlą įpilkite šiek tiek brendžio. Tešla taps kvapnesnė, o kepiniai gardesni.

3. Kiaušinių baltymus greičiau išplaksite iki putų, jeigu juos prieš tai atšaldysite ir įlašinsite kelis lašus citrinų sulčių arba įbersite šiek tiek citrinos rūgštelės. Su tryniu reikia elgtis priešingai –
pakaitinti ir įberti žiupsnelį cukraus.

4. Kad mėsa gražiai apskrustų ir įgautų auksinę plutelę, reikia ją apvolioti meduje.

5. Svogūnai praras kartumą ir bus daug skanesni, jeigu juos supjaustytus sudėsite į kiaurasamtį ir užpilsite verdančiu vandeniu.

6. Kepenėlės bus minkštesnės, jeigu prieš kepimą apibarstysite jas cukrumi.

7. Tam, kad kiaušiniai verdant neįtrūktų, reikia juos gerai prieš tai nuplauti šaltame vandenyje.

8. Pienas nepridegs, jei virimo puodą gerai išskalausite šaltame vandenyje ir virinsite pieną ant vidutinės ugnies.

9. Daržovės valomos arba nuplaunamos prieš pat dedant į sriubą.

10.Tam, kad morkos būtų gardžios, jas reikia virti 5-10 min. Morkas lygiai taip pat, kaip ir kitas daržoves, reikia apvirinti ir pasūdyti beveik joms išvirus.

11. Norint, kad ryžiai būtų birūs, prieš verdant reikia juos pamirkyti šaltame vandenyje apie 30 min.

12. Tam, kad druska indelyje nesudrėktų, įdėkite keletą ryžių grūdų.

13. Ryžiai nepervirs, jei juos šiek tiek apkepinsite, tačiau tada jie neišbrinks ir liks tokio pat dydžio.

14. Kad pienas verdant neišbėgtų, reikia įdėti gabalėlį cukraus ir uždengti virimo puodą. Neužmirškite kas 3-4 minutes pieną pamaišyti.

15. Ryžiai bus skaidrūs, jei juos 5 minutėm įbersite į verdantį vandenį.

16. Makaronai arba ryžiai virdant nesulips, jei įpilsite į vandenį šiek tiek saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, arba po virimo subersite į kiaurasamtį ir praskalausite šaltu vandeniu.

17. Suvytę krapai ir petražolės atrodys lyg ką tik nuskinti iš daržo, jeigu šiek tiek palaikysite juos vandenyje su actu.

18. Jeigu norite, kad išvirusios daržovės būtų skanios, reikia panardinti jas į vandenį po to, kai vanduo užverda. Jeigu norite pasigaminti skanų sultinį, tuomet reikia pradėti virti daržoves šaltame vandenyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis