Purus bulvių apkepas su daržovėmis

Apkepą galima kepti ir keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams.

Reikės:

1 kg bulvių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 v.š. miltų
3 kiaušinių
3 v.š. aliejaus
žiupsnelio muskato riešuto
druskos
pipirų

Gaminame

* Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite. Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų.

* Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps.

* Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus :)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis