Alfas Ivanauskas: ruošdami salą Kalėdoms pamirškite stereotipus

Virtuvės asas Alfas Ivanauskas įrodė, kad padengti stalą ir jį šventiškai dekoruoti galima net itin skubant. Tereikia tik šiek tiek išmonės.

Šventinis laikotarpis kupinas džiaugsmingų akimirkų, bendravimo ir pasiruošimo jaudulio. Jo metu artimuosius ir draugus visada norisi nudžiuginti ne tik dovanomis, bet ir gardžiais šventiniais patiekalais. Tačiau jų paruošimui dažnai pritrūksta laiko.

Atsižvelgiant į laiką, skirtą gaminimui, suskirstyti kalėdiniai stalai ir jų receptai visiems, ieškantiems šventinių idėjų, pristatomi specialiai sukurtoje interneto svetainėje www.kaledos.borjomi.lt. Čia pateikiami trys skirtingi stalai – „Greita ir šventiška“ (10 min.), „Operatyvu ir sumanu“ (20 min.), „Ilgai laukta ir planuota“ (30 min.) – su 15 originalių šventinių pateikalų receptais bei stalų dekoracijų idėjomis. Juos sukūrė VMG ir Alfas Ivanauskas.

Organizatorių nuotr.

„Prieššventinis laikotarpis gausus ne tik dovanų pirkimo ar kalėdinės vakarienės planavimo rūpesčių, bet ir įvairių susibūrimų su draugais, bičiuliais ar kolegomis. Visi žinome, kad pastarieji kartais ištinka labai netikėtai, kartais jiems net nelabai galima pasiruošti iš anksto. Tokiais atvejais svarbiausia tiksliai numatyti, kiek laiko galėsite skirti stovėjimui virtuvėje, ir pasitelkti fantaziją“, – pristatymo metu sakė A.Ivanauskas.

Virtuvės asas pateikė rekomendacijų, kaip dekoruoti stalą, kad jis atrodytų gyvas ir žaismingas:

* Jei dengiate stalą vienam vakarui, kėnio ar eglės šakelių nemerkite į vandenį. Kur kas organiškiau jos atrodys suklotos į pailgą puokštę. Ją, priklausomai nuo galimybių, dekoruokite samanomis, uogomis, amarilio žiedais, eglutės žaisliukais, apipurškite dirbtiniu sniegu. Į puokštę įstatykite kelias žvakes ir tikrai ne per vidurį - dėkite po 2, po 3. Ir, žinoma, nepamirškite jų uždegti.

* Stalas atrodys šventiškai, jei ant lėkštės padėtą servetėlę taip pat dekoruosite eglės ar kėnio šakele, žaisliuku.

* Prašmatnesnį vaizdą sukursite po lėkšte padėję kitą lėkštę (būtinai kitos spalvos ar faktūros), spalvotą popierių ar pan. Prie lėkštės padėkite įrankius iš skirtingų rinkinių, tarkime, šiuo metu madingo juodo metalo peilį, o šakutę – iš chromuoto metalo ar sidabro.

A. Ivanausko pristatytą kalėdinį stalą sudarė šeši patiekalai: grybų paštetas su burokėlių skrebučiais ir sviestinių ragelių su bruknių uogiene apkepas, kurių paruošimui tereikia 10 minučių; karštos antienos salotos su spanguolių ir barbekiu padažu bei menkės kapotinis su persimonais ir pasifloromis, kurių pagaminimas trunka po 20 minučių; įdarytas kalėdinis viščiukas ir troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže, kuriuos pagaminti užtrunka po 30 minučių. A. Ivanauskas taip pat pateikė ir skirtingų laiko investicijų reikalaujančių stalo dekoravimo idėjų kenio šakomis, kankorėžiais, gėlėmis ir žvakėmis.

Organizatorių nuotr.

Kaip teigia „IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė, specialioje svetainėje siekiama patenkinti šiuolaikinių ir skubančių žmonių poreikius, pateikiant originalius, nedaug laiko reikalaujančius receptus.

„Siekiame prieššventinį ir šventinį laikotarpį šiemet paversti mažiau varginančiu ir dar labiau džiuginančiu. Tikrąjį gaminimo malonumą pajunti tuomet, kai viskam esi pasiruošęs ir viską suplanavęs, tad šventinius patiekalus šįkart raginame numatyti iš anksto. O tam, kad šiuo intensyviu laikotarpiu nepritrūktų jėgų, raginame gurkšnoti natūralų mineralinį vandenį, suteiksiantį energijos, kuri būtina, norint nuveikti visus suplanuotus darbus“, – sako T. Rudienė.

Organizatorių nuotr.

Ji įsitikinusi, kad originalūs, šventinių patiekalų receptai pasitarnaus visiems: ir tiems, kurie virtuvėje sukiotis nemėgsta, tačiau netyčia prisižadėjo surengti vakarėlį kolegoms, ir tiems, kurie apie šventinius patiekalus pradeda galvoti jau rudens pradžioje ir savo mylimiausiems yra nusiteikę suruošti tikrą skonių puotą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis