Bananų duona su šokolado gabaliukais

Bananų duoną kepu dažnai ir įvairią. Seniau dažnai gamindaudau su riešutų sviestu ir šokolado gabalėliais, dabar pabandžiau tik su šokoladu. Kol kas nebuvo bananų duonelės, kuri man nepatiktų.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- I. Žukienė: trys santuokos, trys skirtingos kaip juoda ir balta istorijos
- Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų
- Noriu jaunesnio! Arba kodėl puma - kur kas geriau nei barakuda
- Eva Tombak: apie beždžionės protą, vardu multitaskinimas
- Bulvės šoninės „marškinėliuose“ su česnakiniu padažu

Super dalykas smaližių pusryčiams. Jei valgote kelias dienas iš eilės, o norite šiltos bananų duonos, galite supjaustyti riekelėmis ir kelias minutes pakepinti ant sausos keptuvės, vėliau valgyti vieną, arba užsipilti kokio nors sirupo.

Reikės:

2 puodelių miltų;
4 pernokusių bananų;
1 didelio kiaušinio;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
2a.š. kepimo miltelių;
1/2 puodelio augalinio aliejaus;
1/4 puodelio kefyro;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
100 g šokolado gabaliukų;
žiupsnelio druskos.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Bananus sutriname šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu. Įplakame druską, vanilę ir kefyrą. Suberiame miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišome.

* Gautą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie valandą, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, liks sausas.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis