Trys natūralios arbatos nuo peršalimo. Išbandžiusiųjų atsiliepimai

Peršalus gydytojai siūlo neskubėti į vaistinę, o vos tik pajutus pirmuosius simptomus išgerti natūralios, imunitetą stiprinančios arbatos, kuri maloniai sušildys ir užtikrins gerą savijautą.

Pateikiame jums tris natūralios arbatos nuo peršalimo receptus, kurių efektyvumą išbandėme ir įvertinome patys!

Šiuo metų laiku peršalti - itin didelė tikimybė. Gydytojai siūlo neskubėti į vaistinę, o vos tik pajutus pirmuosius simptomus išgerti natūralios, imunitetą stiprinančios arbatos, kuri maloniai sušildys ir užtikrins gerą savijautą. Pateikiame jums tris natūralios arbatos nuo peršalimo receptus, kurių efektyvumą išbandėme ir įvertinome patys!

Citrinos, imbiero ir medaus arbata nuo peršalimo

Ši arbata yra itin populiari ir labai dažnai geriama susirgus gripu. Visos arbatos sudedamosios dalys – citrina, imbieras ir medus – turi išskirtinių natūralių gydomųjų savybių, kurios palengvina peršalimo ir gripo simptomus, stiprina imunitetą.

Nuo vaikystės žinome, jog citrinos sultys yra pagrindinis vitamino C šaltinis, kuris yra gyvybiškai svarbus imuninės sistemos vystymuisi bei organizmo atsparumo stiprinimui. Vitaminas C puikiai kovoja su virusais, slopina uždegimą, mažina skrepliavimą.

Nuo senų laikų imbieras naudojamas palengvinti skrandžio ir virškinimo problemoms. Imbieras skatina organizmo detoksikaciją, stabdo uždegimus.

Medus mažina gerklės skausmą ir slopina kosulį, turi antibakterinių savybių, taip pat skatina baltųjų kraujo kūnelių kūrimąsi, leisdamas organizmui lengviau kovoti su infekcija. Natūralus medaus saldumas, šviežios citrinos rūgštis ir imbiero aitrumas sukuria puikų derinį, garantuojantį ne tik malonų arbatos skonį, bet ir gerą savijautą.

Jums reikės:

* arbatinio šaukštelio šviežiai išspaustų citrinos sulčių;
* arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero;
* arbatinio šaukštelio medaus.

Paruošimo būdas

Sudėkite tarkuotą, neluptą imbierą į arbatos puodelį arba nedidelį dubenėlį. Užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 3 minutes. Į arbatą įdėkite šaukštelį medaus ir supilkite citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir paragaukite. Pagal skonį galite įdėti daugiau medaus arba įpilti daugiau sulčių.

Šią arbatą išbandė studentė Greta, teigianti, jog natūralios arbatos yra daug vertingesnės už tas, kurias randame parduotuvių lentynose.
„Stengiuosi visiškai atsisakyti vaistų ir labiau išnaudoti tai, ką galime gauti iš gamtos. Cukrų keičiu medumi, o užpilamą arbatą – natūralia. Ši arbata ne tik gydo, bet ir atpalaiduoja po įtemptos dienos darbų“, – pasakojo mergina.
Įvertinimas. 10/10

Shutterstock nuotr.

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata nuo peršalimo

Mėtų, imbiero, citrinos ir česnako arbata yra itin naudinga žmogaus organizmui ir padeda įveikti tokius peršalimo ir gripo simptomus kaip gerklės skausmas, sloga, kosulys ir karščiavimas. Ši intensyviai veikianti arbata, tinkamai ilsintis ir vartojant daug skysčių, yra puikus laiko patikrintas vaistas nuo peršalimo.

Visi šios arbatos ingredientai turi unikalių gydomųjų savybių. Imbieras palengvina kosulį, malšina pykinimą, mėtos mažina karščiavimą. Česnakas šalina iš organizmo toksines medžiagas, malšina skausmą, naikina mikrobus, o čili prieskoniai – skatina prakaitavimą.

Jums reikės:

* 3–4 riekelių šviežio imbiero;
* 2–3 skiltelių sutrinto česnako;
* 2–3 arbatinių šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių;
* saujos maltų Kajeno pipirų (galima naudoti ir tabasko padažą arba aitriuosius pipirus);
* mėtų (šviežių arba džiovintų);
* medaus.

Paruošimo būdas

Sudedamąsias dalis užpilkite karštu virintu vandeniu ir palaikykite 5 min. Pagardinkite medumi.

Šią natūralią arbatą išbandė studentė Ieva, šiuo metu besiskundžianti gerklės skausmais ir kosuliu.

„Arbatas nuo peršalimo dažnai ruošia mano mama, tad teko jų ragauti tikrai ne vieną sykį. Šios arbatos skonis pasirodė kiek kitoks nei tų, kurias geriu peršalusi ar sunegalavusi. Arbatos efektyvumu net neabejoju, tačiau nesu imbiero mėgėja, o jo skonis ir kvapas čia itin atsiskleidžia. Vargu, ar įveikčiau antrą puodelį“, – teigė Ieva.
Įvertinimas. 6/10

Shutterstock nuotr.

Aštri žalioji arbata nuo peršalimo

Aštri žalioji arbata yra natūrali priemonė, greitai įveikianti peršalimą, slogą ar gripą. Kajeno pipirai ir imbieras greitina kraujo apytaką ir skatina prakaitavimą. Medus palengvina gerklės skausmą ir stiprina imunitetą, o žalioji arbata turi itin daug uždegimą slopinančių savybių, kurios stiprina organizmo atsparumą.

Jums reikės:

* 2 arbatinių šaukštelių žaliosios arbatos;
* 4 riekelių šviežio imbiero;
* saujos maltų Kajeno pipirų;
* 2 arbatinių šaukštelių medaus.

Paruošimo būdas

Žaliąją arbatą, pipirus ir imbierą užpilkite karštu vandeniu. Indą uždenkite ir palaukite 10 minučių. Nukoškite arbatą ir pagardinkite medumi.

Aštrią žaliąją arbatą pasiūlėme išbandyti sveika gyvensena besidominčiai studentei Gintarei ir teiravomės jos nuomonės.

„Šią arbatą rekomenduočiau tiems, kurie negali gyventi be aštraus maisto. Pats ingredientų derinys pasirodė įdomus, sunku apibūdinti skonį, todėl tikrai verta paragauti. Nustebau sužinojusi, kiek daug vertingų medžiagų yra pipiruose!“, – įspūdžiais dalijosi Gintarė.
Įvertinimas. 7/10

Primename, jog natūralūs gydymosi būdai ne visuomet gali padėti ligą įveikti taip efektyviai, kaip specialistų skirti vaistiniai preparatai. Tačiau norint išvengti vizitų pas gydytoją ir ilgų eilių vaistinėje, siūlome savo organizmą profilaktiškai lepinti natūraliomis arbatomis, kurios ne tik apsaugos, bet ir maloniai sušildys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis