Naudingiausių gėrimų 10-ukas

Mokslininkai įvardino gėrimus, kurie dėl savo turtingos sudėties rekomenduotini visiems, tačiau – labiausiai tiems, kurie nori kuo ilgiau išsaugoti jaunystę, energiją ir žvalumą.

- Savotiško reitingo lyderiu tapo granatų sultys. Jose - ne tik antioksidantai, bet ir – kalcis, fosforas, magnis, geležis ir kalcis. Todėl šios sultys turi naudingą poveikį širdies-kraujagyslių ir nervų sistemoms, sąnariams, odai, plaukams ir nagams.

- Antroje vietoje – sausas raudonas vynas. 30 ml per parą – tokia dozė taps puikia profilaktikos priemone prieš onkologines ligas. O dėl augalinių antioksidantų kiekio šis gėrimas neturi sau lygių, net nežiūrint į tai, kad tai alkoholis. Vynas saugo ir širdį, ir kraujagysles, ir sąnarius.

- Vynuogių sultys – trečioje vietoje. Jų sudėtyje esantys antioksidantai ir B grupės vitaminai „atsakingi“ už odos stangrumą, plaukus, nagus. Vynuogių sultys kovoja su infekcija ir širdies-kraujagyslių sistemos ligomis, taip pat padeda išsaugoti atmintį bei kovoja su krūties vėžiu.

- Į ketvirtą vietą mokslininkai išskyrė mėlynių sultis. Jos padeda kovojant su cukriniu diabetu, stabdo raukšlių susidarymą. Reguliuoja žarnyno darbą, padeda išlaikyti mikrofloros pusiausvyrą. Ir, žinoma, naudingas regėjimo stiprinimui.

- Obuolių sultys – penktoje vietoje. Neskiestos ir be cukraus. Jos padeda sergant ateroskleroze, kepenų ligomis, šlapimo pūslės ligomis. Gerina žarnyno veiklą, padeda pasišalinti toksinams ir laisviesiems radikalams, greitai padeda atgauti jėgas po fizinio krūvio.

- Taip pat į devintuką pateko: vyšnių sultys, džiovintų vaisių kompotas, vanduo (negazuotas), žemuogių sultys ir beržų sula.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis