Šis gėrimas su populiaria daržove daro stebuklus: išsipūtusio pilvo jausmą galite pamiršti

Šis gėrimas ne tik atjaunina organizmą, stiprina kaulus, apsaugo nuo aterosklerozės, bet ir gydo nutukimą.

Senovės egiptiečiai ir graikai salierą naudojo maistui ir apeigų metu, salieras taip pat buvo žinomas kaip afrodiziakas. Šiandien dietologai ir vegetarai ypatingai vertina, liaupsina ir rekomenduoja salierą vartoti kuo dažniau.


Salieras turi daug vitamino K, atsakingo už kraujo krešėjimą. Tai pat salieruose aptinkami vitaminai A, C, B9. Salierų šakniavaisiuose yra eterinio aliejaus, krakmolo, gleivių, geležies, kalio, kalcio, fosforo ir natrio druskų, rūgštynių rūgšties ir acto, amino rūgščių, vitaminų C, PP ir B grupės vitaminų, eterinio aliejaus, gliukozidų, natrio, kuris gali pakeisti druską.


Šiuolaikinė medicina tvirtina, kad salierų sultys didina tonusą, gerina apetitą, turi antioksidacinių, šlapimą varančių ir vidurius laisvinančių savybių. Šviežiai susmulkintais salierų lapais arba salierų tepalu yra gydomos odos ligos, pūlingos žaizdos. Salierai vartojami sergant inkstų ligomis, podagra, alergine dilgėline, dermatitais.


Salierų sultis ypač sveika vartoti pagyvenusiems žmonėms, nes atjaunina organizmą, stiprina kaulus, apsaugo nuo aterosklerozės, gydo sudirgusią centrinę nervų sistemą, nemigą, neurozes ir nutukimą.


Salierų antpilo gamyba


Susmulkintų salierų šaknų antpilas gaminamas iš 3-4 g. susmulkintų salierų šaknų.


Reikia užpilti 1 litru vandens, uždengti ir palikti jį nusistovėti 8 val., po to antpilą reikia nukošti. Į gėrimą galima įdėti arbatinį šaukštelį medaus.


Gerti po 1 šaukštą 3 kartus per dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis