Yra keletas produktų, kurie didina „blogojo“ (LDL) cholesterolio lygį organizme. Cholesterolio kiekį didina įvairūs padažai, kurie yra labai populiarūs ir plačiai naudojami mūsų virtuvėje.
Teriyaki padažas
Nors šiek tiek Teriyaki padažo nepadarys didelės žalos, gali kilti tam tikrų problemų, kai teriyaki padažas tampa dominuojančia jūsų mitybos dalimi. Vos viename valgomajame šaukšte teriyaki padažo yra apie 690 miligramų natrio. Per didelis natrio kiekis gali sukelti padidėjusį kraujospūdį, širdies priepuolį ir insultą. Taip pat nustatyta, kad per daug natrio gali pakenkti inkstams ir kepenims, taip pat didinti „blogojo“ (LDL) cholesterolio lygį organizme.
Sojos padažas
Sojos padaže yra daug druskos, maždaug 2,75 g viename valgomajame šaukšte, o tai yra beveik pusė rekomenduojamo druskos kiekio (6 g) per dieną, nurodo Britų širdies fondas. Druskoje yra daug natrio. Per didelis natrio kiekis mūsų organizme taip pat gali didinti LDL cholesterolio lygį.

Totoriškas padažas
Saikingai vartojamas totoriškas padažas nėra blogai, tačiau svarbu žinoti, kad jame yra daug riebalų ir natrio. Parduotuvėse pirktose versijose dažnai yra priedų ir konservantų, kurie gali turėti neigiamos įtakos sveikatai. Toks padažas turi labai daug sočiųjų riebalų, kurie kemša kraujagysles.
Alfredo padažas
Grietiniškus Alfredo ar sviestinį padažą būtina vartoti saikingiau. Alfredo padažas gaminamas iš sviesto ir sūrio, jame yra daug sočiųjų riebalų, taip pat baltųjų miltų. Dažnai mėgaujantis šiuo padažu, gali padidėti rizika cholesterolio kilimui kraujyje, ypač tiems, kurie turi genetinį polinkį.

Majonezas
Vienas iš tokių padažų yra majonezas, kuris gali būti didelis cholesterolio šaltinis. Majonezas yra gaminamas iš kiaušinių trynių ir aliejaus, todėl jame yra daug sočiųjų riebalų, kurie didina „blogojo“ cholesterolio lygį organizme.