Net nepagalvotumėte: šie 5 padažai labai didina cholesterolio kiekį kraujyje

Cholesterolis yra riebalų tipas, kuris yra būtinas organizmui, bet jei jo kiekis organizme tampa per didelis, tai gali sukelti įvairias sveikatos problemas, įskaitant širdies ligas.

Yra keletas produktų, kurie didina „blogojo“ (LDL) cholesterolio lygį organizme. Cholesterolio kiekį didina įvairūs padažai, kurie yra labai populiarūs ir plačiai naudojami mūsų virtuvėje.


Teriyaki padažas


Nors šiek tiek Teriyaki padažo nepadarys didelės žalos, gali kilti tam tikrų problemų, kai teriyaki padažas tampa dominuojančia jūsų mitybos dalimi. Vos viename valgomajame šaukšte teriyaki padažo yra apie 690 miligramų natrio. Per didelis natrio kiekis gali sukelti padidėjusį kraujospūdį, širdies priepuolį ir insultą. Taip pat nustatyta, kad per daug natrio gali pakenkti inkstams ir kepenims, taip pat didinti „blogojo“ (LDL) cholesterolio lygį organizme.


Sojos padažas


Sojos padaže yra daug druskos, maždaug 2,75 g viename valgomajame šaukšte, o tai yra beveik pusė rekomenduojamo druskos kiekio (6 g) per dieną, nurodo Britų širdies fondas. Druskoje yra daug natrio. Per didelis natrio kiekis mūsų organizme taip pat gali didinti LDL cholesterolio lygį.



Sojos padažas
Sojos padažas
Shutterstock nuotr.



Totoriškas padažas


Saikingai vartojamas totoriškas padažas nėra blogai, tačiau svarbu žinoti, kad jame yra daug riebalų ir natrio. Parduotuvėse pirktose versijose dažnai yra priedų ir konservantų, kurie gali turėti neigiamos įtakos sveikatai. Toks padažas turi labai daug sočiųjų riebalų, kurie kemša kraujagysles.


Alfredo padažas


Grietiniškus Alfredo ar sviestinį padažą būtina vartoti saikingiau. Alfredo padažas gaminamas iš sviesto ir sūrio, jame yra daug sočiųjų riebalų, taip pat baltųjų miltų. Dažnai mėgaujantis šiuo padažu, gali padidėti rizika cholesterolio kilimui kraujyje, ypač tiems, kurie turi genetinį polinkį.



Alfredo padažas
Alfredo padažas
Shutterstock nuotr.



Majonezas


Vienas iš tokių padažų yra majonezas, kuris gali būti didelis cholesterolio šaltinis. Majonezas yra gaminamas iš kiaušinių trynių ir aliejaus, todėl jame yra daug sočiųjų riebalų, kurie didina „blogojo“ cholesterolio lygį organizme.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis